De eerste MINI Electric Cabrio

Go-Kart feeling in de open lucht

De eerste volledig elektrisch aangedreven vierpersoons cabriolet is een MINI. Van idee tot kleine serieproductie in minder dan acht maanden tijd. De MINI Electric Cabrio is een volgende stap op weg naar een volledig elektrisch merk.

Na de positieve feedback op het unieke exemplaar dat in de zomer van 2022 werd gepresenteerd, zet MINI nu de volgende stap met een kleine serieproductie van de MINI Electric Cabrio, een nieuw hoofdstuk op het gebied van elektrisch rijden. De eerste elektrische premium (4-zits) cabriolet ter wereld, past in de visie van MINI om elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vanaf april 2023 is deze full-option MINI Electric Cabrio in Europa leverbaar in een zéér gelimiteerde oplage van 999 exemplaren.

“Nu, drie jaar na introductie van de MINI Electric, is een op de vijf in Europa verkochte MINI’s een volledig elektrische MINI. In Nederland is dit zelfs al ruim een op de vier. Dit succes heeft ons aangemoedigd om binnen een paar maanden een kleine serieproductie op te zetten voor de MINI Electric Cabrio. Met veel plezier kondig ik aan dat we 999 MINI klanten de buitengewone en exclusieve Go-Kart feeling in de open lucht kunnen bieden,” aldus Stefanie Wurst, hoofd van MINI.

De MINI Electric Cabrio is leverbaar in Enigmatic Black en White Silver. Portiergrepen, side scuttles en de omlijsting van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De MINI logo’s en de modelaanduiding zijn uitgevoerd in het bijpassend elegante Piano Black. Het e-logo, zoals bekend van de MINI Electric, is te vinden op de voorbumper en de achterzijde. Zo wordt de emissievrije Go-Kart feeling visueel benadrukt. Andere modelspecifieke details sieren de instaplijsten en side scuttles, terwijl het opschrift ‘1/999’ het exclusieve karakter van de gelimiteerde elektrische MINI Cabrio benadrukt.

MINI loopt ook voorop in duurzaamheid met onder andere de 17” lichtmetalen velgen in Electric Power Spoke 2-tone design die zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium. De combinatie van het gebruik van groene stroom bij de productie en het gebruik van secundaire grondstoffen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2-emissie ten opzichte van een conventioneel productieproces.

Rijke interieuruitrusting met MINI Electric designkenmerken.
De sportstoelen zijn uitgevoerd in MINI Yours Leer Lounge design en voorzien van stoelverwarming en instelbare ondersteuning voor de onderbenen. Het met Nappa leer beklede multifunctionele sportstuur draagt bij aan de Go-Kart feeling en biedt mede dankzij de stuurverwarming extra rijcomfort. In de onderste spaak van het stuur accentueert de MINI Electric Badge het exclusieve karakter van de elektrische cabriolet. De met Piano Black afwerkte interieurpanelen krijgen extra glans door de ambiante verlichting, die ook weer bijdraagt aan de exclusieve uitstraling. Gele accenten in het interieur benadrukken de volledig elektrische aandrijving van de open vierzitter, zoals de gele start-/stopknop.

Tot de uitgebreide en hoogwaardige uitrustingen in de cockpit behoren ook de eDrive services zoals die bekend zijn van de MINI Electric. Deze services voorzien de bestuurder van informatie over het huidige energieverbruik, de actuele actieradius en tips voor zuinig rijden. Essentiële informatie is samengevat te zien op het MINI Head-Up Display. Op langere ritten zorgen onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de MINI Driving Assistant voor extra comfort in de gelimiteerde MINI Electric Cabrio. Deze full-option MINI Electric Cabrio heeft werkelijk alle opties die mogelijk zijn om de ultieme Go-Kart feeling te creëren.

Volledig elektrische go-kart feeling.
Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een bagageruimte met een volume van 160 liter blijven de afmetingen onveranderd ten opzichte van de MINI Cabrio met brandstofmotor. De 135 kW (184 pk) sterke elektromotor is ontwikkeld door BMW Group competentiecentra voor elektrische mobiliteit, in Dingolfing en Landshut. Het compacte formaat van de elektromotor zorgt voor een bijzonder harmonieuze gewichtsverdeling en komt de wendbaarheid en toegankelijke rijeigenschappen ten goede. De elektrische aandrijving laat de MINI Electric Cabrio vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren in 8,2 seconden.

Met een actieradius van 201 km (WLTP) zijn ook langere ritten geen enkel probleem. De volledig elektrisch bedienbare softtop laat zich openen en sluiten bij snelheden tot 30 km/h en is ook gedeeltelijk te openen als een schuifdak. Met het dak gesloten zorgt goede isolatie voor een bijzonder stille rit.

Van idee tot kleine serieproductie.
Met de MINI Electric Cabrio toont MINI zijn flexibiliteit en zet het voor het eerst een kleine serieproductie op. De MINI Electric Cabrio wordt naast de reguliere MINI Cabrio geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 999 exemplaren De productie vindt plaats in Nederland. Nederland krijgt 30 exemplaren van deze zeer gelimiteerde full-option Cabrio met een consumentenadviesprijs van: € 62.990,-