BIG LOVE FOR THE PLANET

MINI is vanaf dag één anders dan andere merken. De eerste Mini, die midden in 1957 tijdens de oliecrisis werd bedacht, was een gezinsauto die maximale ruimte en rijplezier bood, terwijl het gebruik van materialen en hulpbronnen tot een minimum werd beperkt – Nog vóórdat iemand het over duurzaamheid had. MINI toonde hiermee moed, vindingrijkheid en optimisme. Kernwaarden die we bij MINI vandaag de dag nog steeds ontzettend belangrijk vinden en daarom hebben samengevat in 2 woorden: BIG LOVE.

DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE.

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Bij MINI richten we ons daarom op het design en de ontwikkeling van onze auto’s, de manier waarop we de grondstoffen winnen en wat we met de auto’s doen als die aan het einde van hun gebruikscyclus zijn gekomen.

DUURZAME MATERIALEN.

Lederen bekleding is populair, zeker voor de stoelen. Bij MINI zoeken we al een tijd naar duurzame alternatieven. Ook willen we in plaats van leder meer gerecyclede materialen gebruiken. In de toekomst willen we geheel zonder leder kunnen werken en onze klanten innovatieve materialen bieden die op geen enkele manier voor leder onderdoen qua hoogwaardigheid en zitcomfort. Een tijdloos interieurdesign voor onze modellen moet met deze materialen mogelijk blijven.

De MINI Lifestyle Collection combineert al lange tijd buitengewoon design met duurzame materialen. De MINI Bracenet Keyring zorgt er niet alleen voor dat je je autosleutels niet verliest, maar is ook gemaakt van gerecyclede visnetten. Dat zijn visnetten die per ongeluk of expres zijn losgeraakt en daardoor los in de oceanen drijven en zo een gevaar vormen voor veel diersoorten.